БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Министър Иванов: Обезщетения за градушки и при под 100% унищожена реколта

Пет милиона лева са предвидени за годината в бюджета, които ще са за обезщетения към земеделските производители заради унищожена реколта от градушки. Tова обяви в Народното събрание министърът на земеделието Иван Иванов.

Поне 11 хиляди декара са унищожени от природното бедствие в община Садово на 31 май, като причината за неизстрелване на ракети е преминаващ пътнически самолет.

Министър Иванов призова да се подадат заявления за обезщетение към служба „Земеделие“.

Тази година държавата ще обезщетява и под 100 процента за пропаднали площи.

„Към днешна дата предстои да се изхарчат 13,5 милиона лева за покриване на територията на страната за борба с градушките. Призовавам земеделските стопани да застраховат своята продукция, защото държавата всяка година покрива 65% от сумите, които те плащат за застраховки в различни вариации“, каза министърът.

„За мен е изненада как кметът на Садово настоява и отблъсква тези хора да отидат да си позоват заявленията, за да бъдат обезщетени. Защо, защо го прави? Ако не е разбрал, да му кажа, че изборите са догодина“, каза още Иван Иванов.

Източник: БНР

Подобни публикации

Всички гишета за издаване на лични документи работят днес до 17:30 ч.

Димитър

Поклон пред Гоце Делчев!

Димитър

Започва Великият пост

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy