БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Министър Калин Стоянов и и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов са на посещение в Турция

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов и изпълняващият функцията главен прокурор Борислав Сарафов са начело на делегации, които са на посещение в Турция.

Министър Стоянов ще се срещне с колегата си Али Йерликая. В делегацията на МВР участват заместник-министър Стоян Темелакиев, както и директорите на главните дирекции „Борба с организираната престъпност“ и „Гранична полиция“ главен комисар Явор Серафимов и главен комисар Антон Златанов. В делегацията, водена от Сарафов, са заместник-административният ръководител на Апелативна прокуратура София Емилия Русинова, градският прокурор на София Илиана Кирилова и Христо Кръстев, заместник-административен ръководител на Софийската градска прокуратура. Визитата е по покана на турския главен прокурор Бекир Шахин. Предвидена е среща с турския министър на правосъдието Йълмаз Тунч.

Основните теми на разговори ще са традиционно доброто сътрудничество в противодействието на нелегалната миграция и другите форми на трансгранична организирана престъпност, както и борбата с тероризма. По време на срещите ще бъде направен преглед и на наказателноправни въпроси от взаимен интерес.

Източник: БНР

Подобни публикации

ПП-ДБ ще излъчат екип за подготовка на законодателна програма на парламента

Димитър

Богдан Кирилов: От ЕС не препоръчват блокиране на ваксини, спрени в някои членки

Димитър

Бойко Рашков се оплакал пред евродепутати от липсата на контрол върху главния прокурор

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy