ВАЖНИ СПОРТ

Мирослав Ангелов поведе на рали България

Шампионът на България Мирослав Ангелов с Шкода Фабия Рали води след първия ден на 51-ото издание на най-голямото автомобилно състезание у нас – Рали България.

Втори, с изоставане от една минута и 4 секунди е друг наш пилот – Мартин Сурилов с Мицубиши Лансър, а трети във временното класиране е Угур Сойлу от Турция с Шкода Фабия Ер5, който е с пасив от 2 минути и 41 секунди.

Сочените за фаворити Мирослав Ангелов и навигаторът му Георги Гаджев поведоха още от самото начало. Мартин Сурилов и Здравко Здравков пък се движеха плътно зад тях с изоставане от няколко секунди.

Пилотът на Мицубиши бе у дома по тези отсечки, които бяха в шуменска област и това му помогна да се изкачи втори в подреждането след първите четири скоростни отсечки, като измести назад турския пилот Угур Сойлу.

Сурилов леко удари и автомобила си в предната дясна част, но това не му попречи.

Страхотно каране демонстрира и екипажа Даниел Попов – Ангел Башкехайов с Пежо 208, които са на четвърто място в генералното класиране, като изостават от Мирослав Ангелов с 3 минути и 49 секунди.

На отсечката Лозево1 Ангелов и Сурилов записаха абсолютно еднакво време от 3 минути и 36 секунди, но след това шампионът ни започна да трупа преднина.

Даниел Попов пък поведе сериозна битка с Угур Сойлу, като дори успя в един момент да го измести от третото място.

Преди седмия етап отпадна първия екипаж – Кристиан Долофан и Траян Павел спряха своя Ситроен Ц 3 и не стигнаха до Новосел 1.

След това технически проблеми налегнаха и варненците Ясен Обретенов и Калоян Шантанов. Екипажът престоя повече от 10мин в отсечката заради скъсан носач, но все пак успяха да се доберат до финала.

Точно преди старта на деветия скоростен етап Новосел 2 започна леко да вали, като постепенно дъждът се усили, а някои от пилотите дори покараха в градушка.

В десетата скоростна отсечка Петър Йорданов и Любка Йорданова излетяха извън трасето със своя Хюндай и приключиха участието си. Двамата са без наранявания.

Отпадна и Еркан Гурал от Турция, също с Хюндай.

Така след първия ден води Мирослав Ангелов, пред Мартин Сурилов и Угур Сойлу от Турция.

Днес рали България продължава с последните пет етапа, които са едни от най-атрактивните – Аладжа манастир – 1 и 2, Синдел 1 и 2, както и финалния етап във Варна, на който по традиция се очаква да има и най-много зрители.

Източник: БНР

Подобни публикации

„Екзакта“: ГЕРБ остава първа политическа сила

Димитър

Иван Горанов с асистенция за успех на Университатя

Димитър

1733 случая на коронавирус, над 20 000 ваксинирани за ден

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy