ВАЖНИ СВЯТ

Москва не е изненадана от новите евросанкции

Шестият пакет от сакнции срещу Москва получи зелена светлина от всички страни членки на Евросъюза. Съединените щати също обявиха нови санкции срещу Русия. Москва не е изненадана, обяви руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов.

Русия е убедена, че подобна порочна ограничителна практика само ще влоши икономическата ситуация в света. Според Анатолий Антонов поредните санкции ще доведат до нови смущения във веригите на доставки, което ще се отрази на продоволствената сигурност. Икономическите колебания могат да засегнат и самите Съединени щати, където проблемът с недостига на някои хранителни продукти става все по-остър, каза Антонов. „Не сме изненадани от новите ограничения“, заяви дипломатът. По думите му тези стъпки са наравно с опитите да се обвини Руската федерация за глобалните икономически дисбаланси, включително за покачването на цените на горивата.

Вчера американските власти актуализираха списъците си със санкции срещу Русия. Те включват редица длъжностни лица, предприемачи и ръководители на фирми, както и 16 юридически лица. Същевременно шестият пакет от европейски сакнции срещу Москва получи зелена светлина от всички страни членки на Евросъюза. Той включва компромисно решение за съкращаване с 90 процента на вноса на руски петрол в съюза до края на годината. Предвиждат се и редица изключения за отделни страни членки.

Източник: БНР

Подобни публикации

6531 са новите случаи на коронавирус, 7720 са излекуваните

Димитър

Стачка на служителите в берлинското летище „Бранденбург“

Димитър

Григор Димитров започва срещу квалификант на турнира в Ротердам

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy