БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

МС актуализира методиката за изменение в цената по договор на обществена поръчка заради инфлацията

Служебното правителство ще заседава днес и ще приеме Методика за определяне на цените и ценовите пакети на универсална услуга, вносител е вицепремиерът по икономическите политики и служебен министър на транспорта Христо Алексиев.

На община Бургас безвъзмездно ще се прехвърлят държавните акции от капитала на Акционерно дружество „Свободна безмитна зона – Бургас“ .

Министрите ще приемат и промени в Закона за енергетиката и възобновяемите източници. Ще се актуализира също, методиката за изменение на цената по договор за обществена поръчка в резултат на инфлацията.

На заседанието си МС ще вземе и решение за отчуждаване на терени по автомагистрала „Европа“. Това ще даде възможност за изграждане и на последния участък между Сливница и Северната скоростна тангента на София.

Ако няма 50 процента напредък по отсечката до края на годината, ще бъдат загубени средствата от европейското финансиране за довършването на аутобана, съобщават от министерството на регионалното развитие.

По-рано стана ясно, че работна група ще обсъди възможностите за строителство на магистрали на концесия.

Източник: БНР

Подобни публикации

Румен Радев: Целта на влизането в еврозоната е българите да живеят по-добре

Димитър

Нинова на срещата с ПП: Няма да имитираме преговори. Нужен е стабилен кабинет!

Димитър

Седмица под знака на най-светлия български празник

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy