БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ЗДРАВЕ

Над 100 ваксини са приложени на деца и младежи от 12 до 18 години в област Сливен

Над 100 дози ваксини срещу коронавируса са поставени през последните 3 седмици в Сливенска област на деца и младежи на възраст от 12 до 18 години. През изминалата седмица заболеваемостта от КОВИД в Сливенско отново е по-ниска от средната за страната.

Данните обхващат периода след 3 юли, когато по указания на Министерство на здравеопазването в имунизационната кампания бе включена и тази възрастова група.
През изминалата седмица заболеваемостта в област Сливен отново е по-ниска от средната за страната.

Ваксините са поставени от общопрактикуващи лекари и в разкритите пунктове в Сливен и Нова Загора, с информираното съгласие на родителите, уточняват от РЗИ.

По указания на Министерство на здравеопазването в тази възрастова група се прилагат само РНК-ваксини.

През последната седмица в областта са поставени 930 дози от ваксините срещу коронавирус.

Част от имунизациите са извършени от мобилни екипи, по заявка на кметовете и кметските наместници в пет села в община Нова Загора и две в Твърдица.

През последните седем дни са установени 6 нови случая на коронавирусни инфекции. Излекувани са 8 души. Починала е пациентка на 79 години с Covid-19 и придружаващи заболявания.

Източник: БНР

Подобни публикации

Григор Димитров запази позиция, рекорд за Адриан Андреев

Димитър

ГЕРБ и ВМРО се споразумяха за детските надбавки

Димитър

Новозаразените с коронавирус са 46, няма починали

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy