ВАЖНИ СВЯТ

Над 140 арестувани в Париж на снощните протести

Нови безредици избухнаха във  Франция след неуспелия вот на недоверие снощи в Националното събрание, който дава зелена светлина на спорната пенсионна реформа.

Над 140 души са арестувани в Париж след снощните протестни демонстрации, които на много места завършиха с безредици и палежи на кофи за смет. Преброени са повече от 200 инцидента. Подобни са картините от други големи градове на Франция, хиляди излязоха на улицата след неуспелия вот на недоверие снощи. Суровата разправа с демонстрантите започна да безпокои съдебните органи.

Сметта продължава да засипва френската столица, а пред бензиностанциите се трупат опашки, особено в Южна Франция. Властите започнаха принудително връщане на работа на персонала по чистотата и стачкуващите рафинерии. Продължава и стачката в транспорта.

Само девет липсващи гласа спасиха правителството от оставка при снощния вот на недоверие.

Премиерът Елизабет Борн обяви, че ще сезира Конституционния съд, за да се произнесе най-бързо по текста на пенсионната реформа, оспорван от опозицията. Утре по обед се очаква телевизионно изявление на президента Макрон

Източник: БНР

Подобни публикации

Президентът Румен Радев връчи държавни отличия на български културни дейци

Димитър

Парламентът прие окончателно промените в Закона за мерките срещу изпирането на пари

Димитър

В Судан не спират тежките боеве за контрол на страната

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy