БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Над 20 деца под карантина заради заболял от коронавирус третокласник в Раковски

Заради заболял от коронавирус третокласник от ОУ „Христо Ботев“ в град Раковски е наложена карантина на контактувалите с него над 20 деца. Под карантина от днес са и 12 деца от първа група на  ДГ „Иглика“ в града, тъй като е диагностициран помощник-възпитател с Covid-19.

Още с отварянето на детските градини през януари започна увеличаването на случаите на заразени с коронавирус, подчерта Татяна Бакова, заместник-кмет на Раковски:

„Колкото и всички разпоредби да бъдат спазвани, става въпрос за малки деца. Поетапно всяка седмица имаме около две или три групички, които са карантинирани. След 10 дни карантината отпада, следват други служители и така – като една щафета се получава, но смятам, че в скоро време ще бъде преустановена, защото по-голямата част от персонала вече минаха заболяването“.

В община Раковски днес започна и ваксинирането на педагогически и непедагогически персонал. 470 са работещите в детските градини и училищата като от тях едва 79 души са заявили желание да се ваксинират.

Имунизацията ще продължи по график до петък.

Източник: БНР

Подобни публикации

Слънчево, температури до 17 градуса

Димитър

Ресорната комисия в НС отхвърли актуализацията на бюджета

Димитър

Делото срещу Георги Семерджиев за катастрофата с две жертви тръгва по същество

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy