СВЯТ

Над 20 000 души с коронавирус в болниците в Англия

В момента болниците в Англия лекуват повече пациенти с Covid-19, отколкото по време на пика на пандемията през първата пандемична вълна през април, съобщиха от британското здравеопазване.

От националното здравеопазване изнесоха данни, че в понеделник в болници в Англия е имало 20 426 души с коронавирус, което надхвърля пика от 19 000 през април. Само за последното денонощие са регистрирани 41 385 нови случаи на заразявания.

Изпълнителният директор на британското здравеопазване Саймън Стивънс заяви, че „здравните работници отново са в окото на бурята, след като случаите на заразявания с Covid-19 продължават да се увеличават към края на най-трудната година“. Той допълни, че през 2020 година са лекувани 200 000 сериозно заболели от Covid-19пациенти.

Положението е най-критично в Англия, където върлува нов щам на вируса, но в Шотландия и в Уелс също се наблюдава рязко увеличение на случаите.

Съветник на правителството по научни въпроси предупреди, че е необходима общонационална карантина за избягване на здравна катастрофа през януари и февруари.

Междувременно се засилва натиска върху премиера Борис Джонсън да се откаже от подновяването на занятията в училищата след Нова година. Правителството стартира програма за тестване на всички ученици и техните родители в средното образование и повика на помощ армията.

Профсъюзите твърдят, че училищата не разполагат с достатъчно време за масовото тестване и не искат отварянето на гимназиите на 4 януари, което, според тях, ще доведе до „бум“ при разпространението на заразата.

Източник: БНР

Подобни публикации

Масови проверки на заведения в Гърция за неправомерно заемане на плажната ивица

Димитър

Рекордни валежи са регистрирани в Калифорния

Димитър

Евроагенция по лекарствата решава за ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy