БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Над 30 на сто от медиците в Плевен са готови да се ваксинират

В Плевен над 30 процента от лекарите, медицинския персонал и стоматолозите са изявили желание за ваксиниране. В петте болници в града продължава имунизирането срещу коронавируса, като на първия етап в областта са доставени 200 ваксини.

Започна ваксинацията в най-голямата държавна болница в Северна България УМБАЛ „Д-р Георги Странски“, пръв се ваксинира директорът д-р Цветан Луканов.

Във университетска болница „Света Марина“ пример даде проф. Славчо Томов, ректор на Медицинския университет:

„Въобще нямам колебания върху сигурността и ефективността на тази ваксина. По отношение на противопоказанията – те са сведени до абсолютен минимум и не са по-различни от всяка една друга ваксина, която ние масово прилагаме. Най-големият проблем е липсата на достатъчна информация. Т.нар. антиваксъри ги е имало и ще ги има винаги. За конспиративните теории въобще не искам да говоря – те са в главата на хора, които имат съвсем други мисли. Смятам, че това е оръжието, с което ще се справим с коронакризата. Ще дойдат и другите ваксини, хората ще имат право на избор“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Троянският проход остава затворен за всички, преспите са по 2 метра

Димитър

Клиника към болница в Плевен е затворена за дезинфекция

Димитър

КЕВР решава за цената, по която ще се продава природния газ през януари

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy