БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

Над 300 души с цялата техника на общината отстраняват щетите от бурята в Русе

В Русе 307 души с цялата техника на общината и спомагателните фирми отстраняват щетите от бурята рано тази сутрин. Работи се приоритетно за премахване на падналите клони и дървета от уличната мрежа, каза кметът Пенчо Милков:

„За първи път от години общественият транспорт спря. Имаме скъсани жици на тролеите, имаме дори съборени големи стълбове на тролейбусната мрежа. На тел. 112 в рамките на час са подадени 195 сигнала в Русе. Направили сме анализ на сигналите, приоритизирани са сигналите, в момента се реагира. На хората искам да кажа, че два месеца преди този дъждовен сезон съм възложил почистване на шахтите. И шахтите в Русе бяха почистени. Въпреки това днес 5 екипа работят само това“.

Милков поясни, че няма сигнали за пострадали хора.

Точно в 5:50 тази сутрин се изви буря и само за десет минути над Русе паднаха 17,5 л на квадратен метър. Валежът бе придружен от силен шквал с пориви от 50 км в час.

Зърната градушка от 3 см диаметър допълнително усложниха обстановката.

Източник: БНР

Подобни публикации

Заразени с поставена Covid ваксина в Дома за възрастни с деменция в с. Опанец

Димитър

САЩ са дълбоко загрижени от изявленията на президента, че Крим е руски

Димитър

Полицейска акция следи за нарушения при товарните автомобили и автобусите

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy