БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Назначени са двама заместник-министри

За заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството е назначена Ангелина Бонева. До момента тя е и.д. главен директор „Стратегическо планиране и програми за регионално развитие“ в МРРБ. В хода на професионалната ѝ кариера е била също директор „Проектна информация и финансиране“ във Фонд мениджър на финансовите инструменти в България, както и регионален мениджър в Клъстер за аеро-космически технологии, изследвания и приложения (CASTRA). Бонева е магистър по европейски науки от Университета в Грац, Австрия. Завършила е също Централния европейски университет в Будапеща, Унгария и Оксфордския университет, Великобритания.

Емилия Лазарова е назначена за заместник-министър на образованието и науката. Педагог по образование, тя притежава дългогодишен управленски опит в тази сфера. От 2008 г. досега е директор на IIАЕГ „Томас Джеферсън“ в София. В рамките на професионалната си кариера е била също директор на 54 СОУ „Иван Рилски“, както и помощник-директор в 22 СОУ „Г. С. Раковски“. Близо пет години е хоноруван преподавател по Методика на обучението по география в СУ „Св. Климент Охридски“, ГГФ. В периода 2017 г. – 2021 г. е съветник на министъра на образованието и науката в сферата на управлението и формирането на политики в средното образование.

Източник: БНР

Подобни публикации

Антикорупционната комисия глоби с 10 000 лева изпълнителния директор на МБАЛ „Лозенец“ Радосвет Горнев

Димитър

86 излекувани от Covid-19 през последното денонощие в област Сливен

Димитър

Кирил Петков: Искам главният прокурор да бъде сменен

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy