ЛЮБОПИТНО

Най-предпочитаните цветове за баня

Банята е едно от местата, където човек трябва да се чувства комфортно и релаксиращо.
Ето защо когато избираме цвета за това пространство, ние трябва да бъдем внимателни и да заложим не само на модните тенденции, но и на личния си избор.
В тази статия ще ви представим едни от най-често предпочитаните цветове за баня.
А именно: зелено, бяло и черно.

Зелен цвят

Използва се много често за създаване на „живи“, индивидуални интериори на банята. Зелените и „свежи“ нюанси са най-предпочитани, тъй като те се свързват с природата и растенията, а там, където са растенията, има вода. Тъмните нюанси са непрактични, създавайки влажно усещане.

Най-добрият начин за използване на зелено е, когато той ще се използва в комбинация не с бяло, а с естествени цветове – жълто, оранжево или кремаво. Зеленото е идеално за тези хора, които искат да се отпуснат и има благоприятен ефект върху човешката психика.

Бял цвят

Той е един от най-важните в интериора на всяко помещение. Ако предпочитате да се зареждате с положителна енергия сутрин и бързо да получите весело и енергизиращо настроение, тогава бели плочки за баня може да съчетаете спокойно с различни нюанси.

Счита се за най-чистия цвят. Тя ще направи банята „въздушна“ и до голяма степен визуално ще разшири пространството, тъй като носи светлина и прохлада.

Чисто бялото се използва много за интериора на банята. Той се счита за неутрален в цветовата палитра и перфектно служи като фон за всяка цветова схема, подобрявайки контраста и яркостта. В допълнение, бялото е идеално като линеен контур, способен да осигури преходи от един цвят и нюанс към друг.

Черен цвят

Рядко се използва и се използва главно за създаване на ексклузивни интериори на банята.
В комбинация със злато или сребро, този цвят ще придаде на банята особен чар и ще подчертае индивидуалността на собственика си.

Често срещана е специалната комбинация на черно с червени, сиви и пясъчно-златисти нюанси. Не се препоръчва да се използва само един черен цвят за интериора на банята, особено при малките бани. Това ще повлияе значително негативно на психиката на човека и емоционалното му състояние.

Надяваме се да имате представа за значението на цвета в интериора на банята. Пожелаваме ви добър избор!

Източник: БАНЯ24

 

Подобни публикации

Еволюцията на компресорите и пневматиката: от древните корени до съвременните приложения

Димитър

Силата на розите: Как парфюмите Montale предефинират флоралните аромати

Димитър

Интересни моменти в динамичната история на водката

admin

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy