БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Намаляват Covid случаите в Кюстендилска област

Лични лекари се отказват от практиките си в областта

Намаляват заразените с коронавирус в Кюстендилска област. 40 са положителните проби за дните от 24 до 27 декември, като тенденцията е към намаляване.

43-ма души са хоспитализирани към днешна дата в Covid отделението на Многопрофилната болница в Кюстендил- един пациент е интубиран, останалите са в тежко или средно тежко състояние.

16 са хоспитализирани в отделението на общинската болница в Дупница, от тях 4-ма са по-тежко състояние.

Настанените за лечение пациенти в Covid отделението на другата болница в Дупница са 17. Състоянието им е средно тежко.

Същевременно беше обявено, че петима лични лекари са се отказали от практиките си в Кюстендилска област през 2020 година в разгара на пандемията. Още двама лекари от Кюстендил са заявили, че от началото на 2021 г. се отказвате от лекарската си практика. Така около 14 хиляди души в областта остават без лични лекари.

Това ще създаде трудности, като във всеки отделен случай ще се решава според възможностите, за да се осигури необходимата консултация и лекарски съвет, посочи шефът на здравната каса в Кюстендил д-р Сашо Котев.

Източник: БНР

Подобни публикации

БНБ повиши основния лихвен процент на 2,17 на сто

Димитър

Премиерът Петков обсъди с комисар Вархеи войната в Украйна и разговорите със Скопие

Димитър

НС прие годишния доклад на Антикорупционната комисия

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy