БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Намаляват Covid случаите в Кюстендилска област

Лични лекари се отказват от практиките си в областта

Намаляват заразените с коронавирус в Кюстендилска област. 40 са положителните проби за дните от 24 до 27 декември, като тенденцията е към намаляване.

43-ма души са хоспитализирани към днешна дата в Covid отделението на Многопрофилната болница в Кюстендил- един пациент е интубиран, останалите са в тежко или средно тежко състояние.

16 са хоспитализирани в отделението на общинската болница в Дупница, от тях 4-ма са по-тежко състояние.

Настанените за лечение пациенти в Covid отделението на другата болница в Дупница са 17. Състоянието им е средно тежко.

Същевременно беше обявено, че петима лични лекари са се отказали от практиките си в Кюстендилска област през 2020 година в разгара на пандемията. Още двама лекари от Кюстендил са заявили, че от началото на 2021 г. се отказвате от лекарската си практика. Така около 14 хиляди души в областта остават без лични лекари.

Това ще създаде трудности, като във всеки отделен случай ще се решава според възможностите, за да се осигури необходимата консултация и лекарски съвет, посочи шефът на здравната каса в Кюстендил д-р Сашо Котев.

Източник: БНР

Подобни публикации

В Плевен са ваксинирани 200 медици, желаещите се увеличиха до над 2000

Димитър

Успешна кампания за мека стая в психиатрията в Ловеч

Димитър

Над 100 ваксини са приложени на деца и младежи от 12 до 18 години в област Сливен

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy