БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Намалява Covid заболеваемостта в Благоевградско

Над два пъти е намаляла заразната заболеваемост от Covid-19 в благоевградска област  за последните две седмици. По-малко са и хората, настанени в болнични заведения.

Положителните проби за наличие на коронавирусна инфекция са 133, показват данните на Регионалната здравна инспекция с днешна дата.

Преди две седмици те са били три пъти повече. Положителната тенденция  се наблюдава и в болниците от областта, където са настанени 228 пациенти. Свободните легла са 144,  а в отделенията по реанимация-17 от общо 25.

Рязък спад на заболеваемостта отчитат данните на РЗИ-Благоевград. На 4 февруари тя е била близо 1700 на 100 000 души, а в момента е 720.

Продължава обаче  застоят в процеса на ваксиниране. Със завършен курс са близо 72 хиляди души, а с бустерна доза – 22 хиляди.

Очаква се областният оперативен щаб да обсъди облекчаване на мерките, като  най-вероятно от идната седмица всички ученици ще се върнат присъствено в училище.

Източник: БНР

Подобни публикации

Втора партида от 125 ваксини срещу Covid-19 получи Кюстендилският регион

Димитър

Прокуратурата е образувала 24 досъдебни производства за купуване на гласове

Димитър

Национално шествие в подкрепа на малтретираното с макетно ножче момиче от Стара Загора

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy