СПОРТ

Наско Сираков: Направена е само първата стъпка за стадиона

Мажоритарният собственик на ПФК Левски Наско Сираков заяви, че клубът все още не е получил клубния си стадион „Георги Аспарухов“ на концесия, а е направена само първата стъпка в тази посока.

Той говори пред медиите на паметника на патрона на клуба Васил Левски в София, където футболисти, ръководство и фенове поставиха венци и цветя в знак на почит и уважение по повод 148 години от обесването на Апостола на свободата.

„На този ден трябва да се поклоним до земята на делото на един от най-великите българи в историята, който е и наш патрон. Каквото и да кажа за Васил Левски, ще е малко. Трябва да си спомним с почит и уважение за това, което е свършил този велик българин“, заяви Сираков.

„Държавата все още не ни е дала стадиона на концесия. Направена беше само първата стъпка. Благодаря лично на премиера Бойко Борисов, който показа, че е съпричастен към съдбата на целия български спорт и в частност на футбола. Сега искам да призова институциите под него като Министерството на спорта и Министерството на икономиката също да бъдат толкова експедитивни и да ни помогнат да доведем тази първа стъпка до финалната права във възможно най-кратки срокове.

В мечтите и в плановете ми отпреди девет месеца, когато получих акциите на Левски, е построяването на нов европейски стадион. Това е основното нещо, което ме вълнува. Продължаваме борбата за оцеляване, но ако искаме да превърнем Левски в европейски отбор и да стъпим на съвсем друга основа, първото и основно нещо е да намерим партньор или стратегически инвеститор и да имаме един европейски стадион. Без това нещо няма как да се получи.

Няма да има държавно финансиране, ние сме частно дружество. Няма механизъм, по който държавата да отпусне финансиране. Държавата прави и се надявам да направи това, което искаме, да го доведем до финалната права. Оттук-нататък топката е в нас. Стигнем ли до договор за концесия, много по-възможно и по-лесно е да намерим инвеститори, с които да построим нов стадион“, каза още Сираков.

Източник: БНР

Подобни публикации

Владимир Петкович: Понесохме критики, но сега празнуваме

Димитър

Лига Европа се завръща с Барселона – Наполи

Димитър

Манчестър Сити измести Арсенал от върха

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy