ЛЮБОПИТНО

Настолните игри и ползата от тях за правилното развитие на децата

Много често се случва така, че родителите пренебрегват ползите от настолните игри за деца и тяхната важна роля в правилното развитие на малчуганите. А всъщност тези игри биха могли да допринесат много за развитието на логическото мислене, да стимулират въображението и да бъдат чудесен стимул за овладяване на още много полезни умения.

Настолните игри помагат на малките да научат повече за света около тях, да се запознаят с различните видове животни, цветове, форми и така нататък.

Изборът на детски играчки задължително преминава през образователните настолни игри.

Как да изберем най-подходящите настолни игри

Когато избирате настолни игри трябва да вземете предвид възрастта на детето. Някои са предназначени за деца под 4 години, докато други – за по-големи деца, около 12-14 години. В днешния забързан свят родителите имат все по-малко време да отделят необходимото внимание на детето си. Затова образователните настолни игри са много важни – те успешно могат да отклонят детското внимание от телевизора и компютъра, помагайки му да разшири своята сфера на познания и мироглед по различен начин.

Тези детски играчки могат да осигурят голямо забавление. По същия начин, те помагат на палавниците да развият редица полезни умения, като например:

• реч
• въображение
• памет
• логическо мислене
Отдавна е ясно, че тези деца, които са имали възможността да си играят с различни видове настолни игри, се справят по-добре в училище. За тях е много по-лесно да усвояват нови знания, тъй като вече са се научили да мислят логично.
И това веднага води до нови въпроси. Например замисляли ли сте се защо някои деца са общителни, докато други са твърде затворени? Каква е причината? Ако попитате родителите, чиито деца са срамежливи, дали са им осигурили възможност да се забавляват с образователни настолни игри, вероятно отговорът ще е отрицателен. Истината е, че съвременните детски играчки от типа на настолните игри могат да помогнат на малките да се адаптират по-добре във всяка една нова среда. Тези игри могат да направят много за правилното им развитие – за подобряване на концентрацията и бързината на реакциите в екстремни ситуации. Така че, не пропускайте да подарите на детето си някой подходящ комплект настолни игри и няма да сгрешите.

Източник: aliexbg.com

Подобни публикации

Полезни съвети от Maxcar при избор на акумулатор за мотор

admin

Пингвин плува 8000 км всяка година, за да види човека, спасил живота му

admin

Колко полезен може да бъде домът за възрастни хора?

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy