ЛЮБОПИТНО

Настолните игри и ползата от тях за правилното развитие на децата

Много често се случва така, че родителите пренебрегват ползите от настолните игри за деца и тяхната важна роля в правилното развитие на малчуганите. А всъщност тези игри биха могли да допринесат много за развитието на логическото мислене, да стимулират въображението и да бъдат чудесен стимул за овладяване на още много полезни умения.

Настолните игри помагат на малките да научат повече за света около тях, да се запознаят с различните видове животни, цветове, форми и така нататък.

Изборът на детски играчки задължително преминава през образователните настолни игри.

Как да изберем най-подходящите настолни игри

Когато избирате настолни игри трябва да вземете предвид възрастта на детето. Някои са предназначени за деца под 4 години, докато други – за по-големи деца, около 12-14 години. В днешния забързан свят родителите имат все по-малко време да отделят необходимото внимание на детето си. Затова образователните настолни игри са много важни – те успешно могат да отклонят детското внимание от телевизора и компютъра, помагайки му да разшири своята сфера на познания и мироглед по различен начин.

Тези детски играчки могат да осигурят голямо забавление. По същия начин, те помагат на палавниците да развият редица полезни умения, като например:

• реч
• въображение
• памет
• логическо мислене
Отдавна е ясно, че тези деца, които са имали възможността да си играят с различни видове настолни игри, се справят по-добре в училище. За тях е много по-лесно да усвояват нови знания, тъй като вече са се научили да мислят логично.
И това веднага води до нови въпроси. Например замисляли ли сте се защо някои деца са общителни, докато други са твърде затворени? Каква е причината? Ако попитате родителите, чиито деца са срамежливи, дали са им осигурили възможност да се забавляват с образователни настолни игри, вероятно отговорът ще е отрицателен. Истината е, че съвременните детски играчки от типа на настолните игри могат да помогнат на малките да се адаптират по-добре във всяка една нова среда. Тези игри могат да направят много за правилното им развитие – за подобряване на концентрацията и бързината на реакциите в екстремни ситуации. Така че, не пропускайте да подарите на детето си някой подходящ комплект настолни игри и няма да сгрешите.

Източник: aliexbg.com

Подобни публикации

Полени съвети, които ще ви помогнат да се отървете от стреса

admin

Юксел Кадриев проговори за починалата си любима

admin

Кога е подходящо да започнете с купуването на коледните подаръци?

admin

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy