БЪЛГАРИЯ

Национална конференция по постурология – наука за стойката, във Велико Търново

Във Велико Търново започва първата национална конференция, посветена на науката за стойката – постурология.

Първата национална конференция, посветена на науката за стойката – постурология, започва във Велико Търново.

Лекари от различни области на медицината от цялата страна се събират в старопрестолния град, за да разберат какво представлява постурологията.

„Постурологията е метод, който позволява много бързо да се стигне до изводи за това дали едно или друго лечение е полезно. Това е един холистичен метод, в който се обединяват знания, свързани както с храненето, както с начина на живот, така и със състоянието на неговия организъм“, каза д-р Венцислав Стоев, председател на Асоциацията на постуролозите в България.

Науката за стойката започва да се използва като диагностичен и лечебен метод у нас преди 5 години, но за страните от Европа той е познат още през 70-те години на миналия век.

Всеки пациент, който иска да се изследва, трябва да се свърже с някой от лекарите, преминали специализирано обучение в Италия.

„Ние всъщност не използваме лекарства, това което се препоръчва в постурологията са различни упражнения и промяна в начина на хранене, начина на живот“, посочи д-р Стоев.

Източник: БНР

Подобни публикации

„Зелен коридор“ за ваксиниране в ИСУЛ, „Пирогов“ и ВМА

Димитър

Кирил Петков: Иван Гешев вече е компрометиран и на ниво ЕС

Димитър

Православната църква чества създателя на кирилицата – Св. Климент Охридски

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy