ВАЖНИ СВЯТ

Национална стачка в Индия, очаква се да участват 200 млн. души

В Индия днес започна двудневна общонационална стачка по призива на няколко големи синдикални асоциации. Амарджит Каур, генерален секретар на Общоиндийския конгрес на профсъюзите, заяви пред репортери, че се очаква в акцията да се включат около 200 милиона души.

„Очакваме по време на стачката на 28 и 29 март над 200 милиона работници да участват в масовата мобилизация в цялата страна, за да протестират срещу политиките на правителството“, цитира думите му информационната агенция Press Trust of India.

Стачката може да засегне пощенските услуги, обществения транспорт, телекомуникациите, енергетиката, петролната и металургичната промишленост. Синдикатите на банковите служители също заявиха, че ще подкрепят стачката.

Исканията на синдикатите включват отказ от приватизация на редица държавни предприятия, увеличаване на заплатите, „справедливо разпределение“ на доходите, равни права за работещите по договор и редица други.

Профсъюзите призовават гражданите да се отнасят с разбиране към ограниченията, предизвикани от стачката, и посочват, че в понеделник и вторник може да има смущения в транспорта и услугите на банкоматите в страната.

Източник: БНР

Подобни публикации

Затвор за бивша адвокатка в Китай заради отразяването на епидемията в Ухан

Димитър

Лавров: Ако някой има интерес към преговорите, то ние сме готови да го изслушаме

Димитър

Ще има протокол за гласуване при пандемия, министърът обеща да го оповести, когато е ясна датата на вота

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy