БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Националният съвет на БСП решава дали партията да върне мандата

Съдбата на третия и последен мандат за съставяне на правителство в рамките на 47-ото Народно събрание ще стане ясна след заседанието на Националния съвет на левицата. Началният час е 16:30 в партийната централа.

След вчерашното Изпълнително бюро на БСП, председателят на правната група на партията Георги Свиленски обяви, че ще предложи на Националния съвет два варианта за мандата с хоризонт петък, които са в съответствие с Конституцията, но не уточни какво съдържат те.

Според социалния министър в оставка Георги Гьоков шансовете за кабинет не са големи. Мандатът е възможно да се задържи до 15-ти август коментира той:

„Дали е редно – тълкуването e на Конституцията. Възможно е, защото наистина в Конституцията има някаква празнота точно в тази ситуация“.

Членове на Националния съвет коментираха, че по тяхна информация ще бъде предложено или мандатът да се върне още в сряда, или до петък да продължат опитите за съставяне на правителство с гласовете на депутати от „Има такъв народ“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Ваксинационният център във ВМА в София е с променено работно време

Димитър

17 ранени в 14 тежки катастрофи за денонощие

Димитър

Започва пробно пускане на газовите когенератори в Перник

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy