БЪЛГАРИЯ

Национално външно оценяване по математика за учениците в 7 и 10 клас

На проведеното днес национално външно оценяване по математика се явиха над 110 хиляди ученици от седми и десети клас. Общо 67 ученици, които са поставени под карантина, държаха изпити в отделни зали.

Изпитът на десетокласниците, които се явиха за първи път на външно оценяване след отмяната му миналата година заради коронакризата, започна в 8 часа и продължи 90 минути.

„Изпитът мина добре. Очаквахме да бъде по-труден, но се оказа много лесен. Имаше затруднения при другите ученици. Не се знаят някои формули“, сподели десетокласник от столичното 73-то средно училище „Владислав Граматик“

Сутринта в Министерството на образованието и науката бе изтеглен вариант номер 1 от два възможни за външното оценяване на седмокласниците:

– Добре мина. Втори модул беше труден, последните две задачи. Не бях учила достатъчно за тях. Ще кандидаствам в Първа английска може би, и в други училища.

В сряда седмокласниците и десетокласниците се явиха на национално външно оценяване по български език и литература.

Резултатите от всички изпити ще станат ясни до 28 юни.

Източник: БНР

Подобни публикации

Над 30 на сто от медиците в Плевен са готови да се ваксинират

Димитър

Парламентът отмени кариерните бонуси на членовете на ВСС

Димитър

Държавата ще отпусне по-голямата част от средствата за водата за поливане на земеделските стопани

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy