БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

Национално шествие в подкрепа на малтретираното с макетно ножче момиче от Стара Загора

Национално шествие в подкрепа на малтретираното с макетно ножче момиче от Стара Загора ще се проведе пред съдебните палати в различни градове на страната.

За сочения за извършител – 26-годишния Георги Георгиев, Районната прокуратура ще поиска постоянна мярка „задържане под стража“. Той е арестуван за заплахи в мобилно приложение към жертвата.

Демонстрацията в София ще бъде под наслов „Няма да мълчим. Стоп на геноцида над жените!“.

Протестът в центъра на столицата ще бъде срещу посегателството спрямо физическото съществуване и достойнството на всеки човек, заяви организаторът Силвия Стойчева. По думите ѝ трябва да се сложи край на неглижирането на такива случаи и да се взимат мерки навреме. Нужни са и промени в закона за защита от домашно насилие:

„Ние знаем, че когато полицията бъде извикана за такова нещо, дори да има жалба, в повечето случаи се неглижира. И там се къса звеното и реакцията, заради това и жертвите не подават жалби – защото не се чувстват защитени. Ние искаме точно тези поправки да влязат, както да влезе и интимен партньор, и преследване, така и всъщност механизмът на работа на полицията да бъде изменен, за да не неглижират всички тези сигнали“.

Източник: БНР

Подобни публикации

ПТП с автобус затруднява движението по бул. „Александър Малинов“ в София

Димитър

Министър Кацаров: Вечерен час и тотален локдаун не се налагат засега

Димитър

„Пирогов“ спира плановия прием

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy