СВЯТ

На дневен ред в ЕП: Санкциите по закона „Магнитски“, наложени на Божков, Пеевски и Желязков

Европейският парламент ще обсъди на пленарната си сесия днес наложените от Съединените щати санкции по глобалния закон „Магнитски“ върху трима български граждани – Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков и свързаните с тях фирми.

Евродепутатите ще питат как Европейската комисия възприема действията на Съединените щати срещу корупцията в страна членка и как това се отразява върху оценката на досегашните действия на Комисията по този въпрос.

По-специално те се интересуват дали Комисията ще бъде по-активна при предприемането на действия срещу корупцията и заплахите за принципите на правовата държава в държавите членки, каква ще бъде ролята на Европейската прокуратура и дали ще разработи обща стратегия за борба с корупцията в Съюза.

Kа 2 юни министерството на финансите на Съединените щати наложи санкции срещу бизнесмена Васил Божков, бившия депутат и медиен магнат Делян Пеевски и Илко Желязков – зам.-ръководител на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства, както и на 64 компании, свързани с тримата.

Източник: БНР

Подобни публикации

Гърция предупреди Ердоган за решителен отговор на евентуален мигрантски натиск

Димитър

Русия: ЕК политизира въпроса с ваксината „Спутник V“

Димитър

Си бе заснет да обвинява Трюдо в издаване на информация от разговора им

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy