БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Недоволство от липсата на Бойко Борисов в Народното събрание

Министър-председателят в оставка Бойко Борисов не се появи в Народното събрание въпреки решението на депутатите от петък днес той да бъде изслушан по Плана за възстановяване и устойчивост. Дневният ред беше променен и тази точка отпадна.

Недоволството си от отсъствието на Борисов парламентарните групи изразиха с декларации с различни акценти.

Лидерът на парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова за пореден път настоя планът да бъде представен лично от Бойко Борисов:

„Българският парламент няма да избяга от поста си, а ще направи и невъзможното, планът да бъде внесен своевременно в европейските институции и да бъде максимално най-добрият за българската икономика и българските домакинства. Но парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“ настоява планът да бъде доработен“.

Според нея планът трябва да бъде доработен и в него да се предвидят по-сериозни социални мерки.

Лидерът на ПГ на „Демократична България“ Христо Иванов посочи от своя страна, че няма нужда да се обсъжда и спекулира по въпроса коя партия е подкрепила протестите, както и с акцията на „Росенец“ миналото лято, за която ще поиска създаване на специална анкетна комисия:

„Нека види българското Народно събрание и българското общество, каква е истината за този „Дисниленд“ на корупцията. Нека видим как институциите са си затваряли очите, как не са правили проверки, как с тяхно съдействие са регистрирани обекти, които не могат да бъдат регистрирани. Така че, нека бръкнем в тази рана и нека покажем на българското общество, дали в този парламент има воля за реална промяна или просто ще си приказваме, за да сменим Борисов с някои сламен човек, с който всичко да си продължи по старому“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Радев очаква правителството бързо да действа по последствията от наводненията

Димитър

Япония няма планове да се присъединява към НАТО

Димитър

ВМА откри нов симптом, предсказващ тежко протичане на коронавируса

admin

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy