СВЯТ

Недостиг на кадри в туризма в Гърция, синдикатите осигурили изгодни условия за работниците

Гръцките синдикати съобщиха, че вече са сключени колективните трудови договори в туризма и са осигурени изгодни условия за работещите. В сектора не достигат десетки хиляди служители.

Основната работна заплата през сезона достига 911 евро,като задължително за всички категории хотели става изплащането на бонусите за стаж, квалификация, както и 10% по-високо заплащане за семейни служители. Увеличава се също възнаграждението за извънреден труд.

От своя страна собствениците на хотели и ресторанти, които са в туристически райони, обещават да осигурят добри условия за пребиваване на служителите си.

По официални данни в туристическия сектор липсват поне 60 хиляди работници и се правят опити да се привлекат на сезонна работа мигранти и граждани на трети страни.

Очаква се много силен туристически сезон това лято, но липсата на работници ще намали качеството на обслужване, коментират хотелиерите. Причините за липса на работна ръка е по-доброто възнаграждение, което предлагат други европейски страни.

Източник: БНР

Подобни публикации

Норвежкият нападател вероятно е бил радикализиран

Димитър

Южна Корея продължава ваксинацията с „АстраЗенека“

Димитър

Дания удължи с три седмици паузата за използване на „АстраЗенека“

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy