ВАЖНИ СВЯТ

Необходимо е да се проучи готовността на Европа да внася газ през хъб в Турция

Необходимо е да се проучи готовността на Европа, включително и на западноевропейските страни, да внасят газ през предлагания от Русия хъб в Турция, заяви Мевлют Чавушоглу.

„Русия е стигнала до заключението, че северните тръби вече не са надежден маршрут и смята, че европейските страни, които искат да купуват газ от Русия, могат да го правят по тръбопроводи през Турция“, каза турският външен министър.

В същото време той отхвърли твърденията за инициатива на Турция за установяване на диалог между Русия и Запада. „Турция и преди е организирала срещи по инициатива на президентите на Русия или Украйна. Днес, на фона на продължаващата война, надеждите за нейното прекратяване намаляват, но ние няма да спрем усилията си в тази посока“, увери първият дипломат на Анкара.

Според него по време на последната европейска среща на върха в Прага Турция се е опитала да изясни ползите от контактите си и с двете страни в конфликта.

Източник: БНР

Подобни публикации

НОИ разкрива гореща телефонна линия за пенсионни консултации

Димитър

Дания удължи с три седмици паузата за използване на „АстраЗенека“

Димитър

При 98,93% въведени протоколи: 6 партии влизат в НС

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy