ВАЖНИ СВЯТ

Необходимо е да се проучи готовността на Европа да внася газ през хъб в Турция

Необходимо е да се проучи готовността на Европа, включително и на западноевропейските страни, да внасят газ през предлагания от Русия хъб в Турция, заяви Мевлют Чавушоглу.

„Русия е стигнала до заключението, че северните тръби вече не са надежден маршрут и смята, че европейските страни, които искат да купуват газ от Русия, могат да го правят по тръбопроводи през Турция“, каза турският външен министър.

В същото време той отхвърли твърденията за инициатива на Турция за установяване на диалог между Русия и Запада. „Турция и преди е организирала срещи по инициатива на президентите на Русия или Украйна. Днес, на фона на продължаващата война, надеждите за нейното прекратяване намаляват, но ние няма да спрем усилията си в тази посока“, увери първият дипломат на Анкара.

Според него по време на последната европейска среща на върха в Прага Турция се е опитала да изясни ползите от контактите си и с двете страни в конфликта.

Източник: БНР

Подобни публикации

Заразените с коронавирус наближават 60 млн. в глобален мащаб

Димитър

Григор Димитров срещу Новак Джокович на турнира в Рим

Димитър

„Необявено британско военно присъствие“ разгневило суданската армия и възпрепятствало евакуации

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy