БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Неяснота по голяма част от въпросите след срещата на фермерите с премиера

Срещата на животновъдните организации с премиера Николай Денков и министъра на финансите Асен Василев не донесе повече яснота за сектора – голяма част от поставените от бранша въпроси са останали без конкретен отговор, съобщи изпълнителният директор на Българската аграрна камара Светлана Боянова.

Преди дни самите фермерски организации поискаха тази среща и днес тя се състоя. Сред обсъжданите теми е била връзката между цените на фуражите и вноса на украинско зърно у нас, каза Светла Боянова:

„По-скоро изказванията бяха в посока, че цената на фуража се формира от фуражните предприятия, не толкова от самия внос на зърно от Украйна“.

200 млн. лева повече са парите за земеделие в тазгодишния бюджет. И това е максимумът, на който могат да разчитат стопаните, изяснил е финансовият министър.

„Остана неяснота относно транша, втория, за Украйна. Дали е залегнал или не е залегнал, или ако е залегнал както министърът на финансите каза със сигурност, но не стана наистина ясно това за сметка на останалите държавни помощи, които следва да се пренотифицират“.

Така на фермерите ще се наложи да изчакат окончателното приемане на държавния бюджет, за да разберат какво подпомагане ще получат.

Източник: БНР

Подобни публикации

Байерн и Лайпциг завършиха наравно в зрелище

Димитър

Василев предвижда до 20% увеличение на заплатите в сектор „Отбрана“, МВР и МС

Димитър

Шефът на ЕК призова за започване на преговори за членство с РСМ и Албания

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy