БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Нинова: Държавната петролна компания ще бъде закрита

Държавната петролна компания ще бъде закрита, заяви вицепремиерът Корнелия Нинова по време на заседание на икономическата комисия в парламента. В момента се обсъжда как да бъдат съхранявани необходимите запаси, допълни Нинова и сподели около какъв вариант се водят разговорите:

„Фирмите, които са длъжни по закон да съхраняват запаси, да заплатят това задължение и тези запаси под формата на средства, а държавата да ги купува, съхранява и да отговаря, за да бъдат те абсолютно гарантирани“.

Водят се преговори по-голямата част от средствата по Плана за възстановяване да бъдат насочени като директно подпомагане към българските фирми, а не към финансови инструменти, обяви вицепремиерът Нинова:

„Това е очакването и на българските фирми. Те имат достатъчно възможности и сега да ползват финансови инструменти, които не са достатъчно уплътнени като средство за подпомагане на икономиката за възстановяване от кризите. Така че нашата позиция е за повече директна помощ към българския бизнес в Плана за възстановяване и устойчивост“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Григор Димитров отново с Covid-19

Димитър

Засега България не планира да поставя трета доза ваксина

Димитър

Ще има протокол за гласуване при пандемия, министърът обеща да го оповести, когато е ясна датата на вота

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy