БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Нинова: Има опасения за приемането на предложната актуализация на бюджета

Вече има опасения, че може да не бъде приета предложната от правителството актуализация на бюджета – това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с работодателските и синдикалните организации.

Целта бе те да представят предложенията си за неотложни промени между първо и второ четене на проекта за корекции в държавния бюджет.

Корнелия Нинова декларира, че БСП няма да се откаже от опитите да се търси консенсус по неотложни корекции в бюджета:

„Ще бъде разумно ако успеем утре да се съберем ние, „Има такъв народ“, „Демократична България“, „Изправи се, БГ! Ние идваме!“, да започнем разговори в много кратки срокове, буквално за дни върху тези 5,6,10 неща, да се съгласим на тези приоритети, да ги внасяме“.

И синдикатите, и работодателите заявиха на срещата, че актуализацията на бюджета е необходима. От КНСБ настояха между първо и второ четене да бъдат осигурени средства за разплащане на заплатите на работещите в „Автомагистрали-Черно море“. Любослав Костов от синдиката заяви, че сумата е 36 милиона лева: „Просто е необходимо законово основание да бъдат тези пари разплатени. Доколкото сме информирани от публичните изяви на министъра на финансите, средства в Бюджета има и това в момента е належащо и актуално и хората всеки ден протестират, както знаете“.

Валери Николов от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България акцентира, че средствата, които са предвидени в актуализацията на Бюджета за строителството, са недостатъчни: „Неразплащането в строителството, всички имаме представа от пазарна икономика, знаем какво ще се случи, първи ще пострадат работниците и тези хора ще отидат на борсата, ще отидат върху социалната система, която има опасност да се взриви в следващите месеци, ако нещо не се направи в тази посока“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Станислав Анастасов от ДПС твърди, че премиерът е отправил заплаха към него

Димитър

Рухна митът за „умиращия ГЕРБ“! Партията на Борисов с 12 пъти повече гласове от БСП!

admin

Областите Благоевград, Видин и Кюстендил са с най-ниски работни заплати

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy