БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Нинова иска строг контрол, за да няма спекула след влизането в сила на антикризисните мерки

Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова нареди строг контрол с цел недопускане на спекула след влизането в сила на антикризисните мерки на правителството.

Министър Корнелия Нинова нареди на Комисията за защита на потребителите и на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата да изготвят план за строг контрол и недопускане на спекула с цените след влизането в сила на антикризисните мерки, които кабинетът одобри.

Целта е да не се допуска нелоялни търговци да трупат печалби на гърба на потребителите, заяви Нинова.

Освен икономическият и социален ефект, част от мерките са насочени към изсветляване на бизнеса и намаляване на сивия сектор, се казва в съобщение от министерството и като пример се посочва нулевата ставка на ДДС за хляба.

Корнелия Нинова настоява всички структури на Комисията и Агенцията да направят план за строг контрол, така че да не се пречи на коректните фирми, а тези, които спекулират с цени и укриват данъци, да усетят строгостта на закона.

Държавните органи за контрол в структурата на Министерството трябва да подготвят методика, по която да се отчита ефектът от мерките след 1 юли и как се отразяват те на потребителското търсене и на цените

Източник: БНР

Подобни публикации

Новозаразените с коронавирус у нас са 60

Димитър

Започва изплащане на преизчислените пенсии и месечната добавка от 60 лв.

Димитър

Антикризисна среща на представители на „Пирогов“ и здравното министерство

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy