БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Нинова на срещата с ПП: Няма да имитираме преговори. Нужен е стабилен кабинет!

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви в началото на преговорите за бъдещо правителство с представителите на „Продължаваме промяната“, че левицата ще направи всичко възможно, за да има България работещо правителство и работещ парламент.

„Загрижени сме, защото през следващите месеци ни очакват нови предизвикателства. Затова смятаме да съставим работещо правителство и стабилен парламент, за да са спокойни хората“, настоя тя в парламента.

Нинова обяви още, че при преговорите с досегашните им партньори във властта, БСП ще стъпи на одобрената вече програма с приоритети.

„Гарантираме, че имаме сериозно желание да направим редовно правителство. Нямаме намерение да имитираме преговори, да тупаме топката и ви уверяваме, че ще водим разговори с досегашните партньори, като разбира се вие сте водещата сила, защото така е отредил народа. Очакваме от вас да ни предложите кандидат за министър-председател“, категорична бе лидерът на Столетницата.

На свой ред лидерът на ПП Кирил Петков и премиер в оставка отчете положителните неща в работата на правителството досега.

„Допълнителна политическа криза не ни трябва“, отсече той.

Петков отново наблегна на нуждата от 22 законодателни промени, за да може България да усвоява средствата по Плана за възстановяване и развитие.

„Работихме много конструктивно и в областта на социалната политика постигнахме много. Въпреки големите кризи, привнесени отвън, ние успяхме да постигнем много за най-засегнатите хора. А също и в областта на икономиката. Имаме най-големия ръст в индустриалното производство в Европа и това е благодарение на съвместната ни работа“, заключи премиерът в оставка.

Припомняме ви, че вчера БСП получи от президента Румен Радев третият мандат и трябва да излъчат кандидат за премиер, както и да намерят съгласие за съставянето на ново правителство в рамките на този парламент.

Източник: БНР

Подобни публикации

Депутатите започнаха дебатите по Бюджет 2022 на второ четене

Димитър

Отбелязваме зимния Симеоновден

Димитър

Полуфинал на „Ролан Гарос“ е тенис мачът на сезона

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy