ЛЮБОПИТНО

Новите кубинки: Тактически обувки от ново поколение

Когато се сетим за кубинки първата ни референция винаги е с хора, които работят в силовия сектор – полицаи, жандармеристи, военни. Всички сме виждали техните тежки кубинки, които след това се прехвърлиха като култура сякаш на младежи от различни социални групи и прослойки – рокери, скинари, метъли и прочие. С течение на годините тази субкултура сякаш остана в миналото, но ако се вгледаме по-добре, ще видим, че кубинките въобще не са останали в миналото като тежки обувки, дори напротив – излизат все по-нови модели, които са подходящи за преходи, работа, тренировки на открито и дори за ежедневно ползване.

 

В наши дни носенето на кубинки е важно за хора, които работят на открито и работата им изисква да носят по-тежки и здрави, но същевременно удобни обувки. Хора като ловци, горски, охранители в частни охранителни фирми, които патрулират по обекти са все представители на професии, които биха имали полза от носенето на олекотени, удобни, здрави (в някои случаи и водоустойчиви) кубинки. Това дори не е глезотия или някакъв тип модна приумица, за да се покаже колко яки и силни са мъжете в тези професии, а на моменти дори би се превърнало в необходимост.

 

Представете си един горски, който цял ден трябва да обикаля своя периметър с неудобни и мокри кубинки? Не би било приятно, нали? Когато говорим за вършене на такива отговорни професии, именно удобството и сигурността са най-важните неща, които трябва да бъде подсигурено. В крайна сметка, ние като общество искаме същото от тези хора, нали? Да можем да разчитаме на тях в трудни ситуации, да издържат когато стане напечено? Представете си, че същото е отношението, което трябва да имате към своите обувки.

 

Те трябва да ви дават лекота и удобство при движение (новите кубинки далеч не са така тежки като своите архаични предшественици), да бъдат здрави и да не се износват лесно, а също така и да ни пазят при лоши атмосферни условия като не пропускат вода. За един полицай може да е наложително да гази в кал – след като се качи в патрулната кола няма да е приятно да е подгизнал, нали? Особено когато си говорим за студените периоди на годината.

 

Представете си качествените кубинки като олицетворение на мъжете, които искаме да са в отговорните сектори на нашето общество – сигурност и отбрана. Там компромиси не трябва да бъдат правени, защото понякога те може да ни струват много, а и сме сигурни, че от опит знаете, че евтиното обикновено излиза скъпо.

 

Вижте повече на сайта Brannik.bg

Подобни публикации

Какво е корпоративно видео?

Димитър

Еволюцията на компресорите и пневматиката: от древните корени до съвременните приложения

Димитър

Дигитална агенция SEOMAX представи официално новия си криейтив директор

admin

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy