ЛЮБОПИТНО

Новите кубинки: Тактически обувки от ново поколение

Когато се сетим за кубинки първата ни референция винаги е с хора, които работят в силовия сектор – полицаи, жандармеристи, военни. Всички сме виждали техните тежки кубинки, които след това се прехвърлиха като култура сякаш на младежи от различни социални групи и прослойки – рокери, скинари, метъли и прочие. С течение на годините тази субкултура сякаш остана в миналото, но ако се вгледаме по-добре, ще видим, че кубинките въобще не са останали в миналото като тежки обувки, дори напротив – излизат все по-нови модели, които са подходящи за преходи, работа, тренировки на открито и дори за ежедневно ползване.

 

В наши дни носенето на кубинки е важно за хора, които работят на открито и работата им изисква да носят по-тежки и здрави, но същевременно удобни обувки. Хора като ловци, горски, охранители в частни охранителни фирми, които патрулират по обекти са все представители на професии, които биха имали полза от носенето на олекотени, удобни, здрави (в някои случаи и водоустойчиви) кубинки. Това дори не е глезотия или някакъв тип модна приумица, за да се покаже колко яки и силни са мъжете в тези професии, а на моменти дори би се превърнало в необходимост.

 

Представете си един горски, който цял ден трябва да обикаля своя периметър с неудобни и мокри кубинки? Не би било приятно, нали? Когато говорим за вършене на такива отговорни професии, именно удобството и сигурността са най-важните неща, които трябва да бъде подсигурено. В крайна сметка, ние като общество искаме същото от тези хора, нали? Да можем да разчитаме на тях в трудни ситуации, да издържат когато стане напечено? Представете си, че същото е отношението, което трябва да имате към своите обувки.

 

Те трябва да ви дават лекота и удобство при движение (новите кубинки далеч не са така тежки като своите архаични предшественици), да бъдат здрави и да не се износват лесно, а също така и да ни пазят при лоши атмосферни условия като не пропускат вода. За един полицай може да е наложително да гази в кал – след като се качи в патрулната кола няма да е приятно да е подгизнал, нали? Особено когато си говорим за студените периоди на годината.

 

Представете си качествените кубинки като олицетворение на мъжете, които искаме да са в отговорните сектори на нашето общество – сигурност и отбрана. Там компромиси не трябва да бъдат правени, защото понякога те може да ни струват много, а и сме сигурни, че от опит знаете, че евтиното обикновено излиза скъпо.

 

Вижте повече на сайта Brannik.bg

Подобни публикации

Как да получим бърз кредит до 4000 лева, споделят от CashCredit.bg

admin

За какво да внимаваме при избор на ъглошлайф

admin

Станимира от „Игри на волята“ със скандални разкрития за задкулисието на формата

admin

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy