БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Нов ваксинационен пункт в метрото от днес

Столичната община отваря нов пункт за ваксинация в метрото от днес. Той се намира на връзката между метростанците „СУ „Св. Климент Охридски“ и „Орлов мост“.

Изнесеният кабинет ще работи всеки делничен ден от 14,00 до 19,00 ч. Медицински екип от ДКЦ 11 ще имунизира желаещите граждани с всички, разрешени от ЕС ваксини.

Входовете към пункта са откъм Княжеската градина, откъм Орлов мост през подвижната пътека към университета, както и през самата станция „Софийски университет“. Достъп до него ще имат всички, които пътуват с метрото.

Първият изнесен кабинет в метрото, който беше разкрит в началото на септември се намира в метростанция НДК откъм бул. „Патриарх Евтимий“. Неговото работно време е: понеделник, сряда и петък – от 8,00 до 13,00 ч , а вторник и четвъртък – от 13,00 до 19,00 ч. В него на ден се имунизират между 30 и 70 души.

Ваксинационните пунктове в метрото се разкриват по инициатива на Столичната община и кмета на София Йорданка Фандъкова, за да се даде възможност на повече столичани да се имунизират.

Ваксините се осигуряват от Столичната РЗИ, а организацията се извършва от екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ и дирекция „Здравеопазване“ на Столичната община.

Източник: БНР

Подобни публикации

Директорът на ГД „Национална полиция“ Николай Хаджиев е освободен от поста си

Димитър

Томболата на здравното министерство не увеличава интереса към ваксините

Димитър

Президентът Радев свиква парламента на 21 юли

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy