БЪЛГАРИЯ

Нов водопровод с дължина 27 километра ще се изгражда в община Бобов дол

Водопровод за питейна вода с дължина 27 километра предстои да бъде изграден в община Бобов дол. Финансиране ще се търси по програмите и бюджета на министерството на регионалното развити и оператора „Кюстендилска вода“, каза кметът на Бобов дол Елза Величкова.

Изграждането на новия водопровод ще струва около 35 милиона лева. Започва изготвянето на идеен проект още сега, решиха на последното си заседание общинските съветници.

Водата ще бъде хваната при изравнител на ВЕЦ „Самораново“ и стига до резервоарите на Бобов дол.

С новия водопровод ще се осигурят около 80 л в секунда за Бобов дол и около 30-40 л. в секунда за няколкото села, които попадат по трасето.

Сега вода за Бобов дол се осигурява по два водопровода – единият е от Рила при Самораново, който е много амортизиран, другият – от язовир „Дяково“ , като се използва помпажен принцип.

Амортизираната ВиК мрежа създава ежедневни проблеми с питейната вода, авария има и днес и половината от кв. „Миньор“ е без вода, коментира градоначалникът Елза Величкова.

Източник: БНР

Подобни публикации

4382 нови случая на коронавирус при направени 10 474 PCR теста

Димитър

Новите случаи на коронавирус са 165. Денонощие без жертви на инфекцията

Димитър

Туроператори: Подмяна на закон с подзаконов нормативен акт ощетява туризма

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy