БЪЛГАРИЯ

Нов водопровод с дължина 27 километра ще се изгражда в община Бобов дол

Водопровод за питейна вода с дължина 27 километра предстои да бъде изграден в община Бобов дол. Финансиране ще се търси по програмите и бюджета на министерството на регионалното развити и оператора „Кюстендилска вода“, каза кметът на Бобов дол Елза Величкова.

Изграждането на новия водопровод ще струва около 35 милиона лева. Започва изготвянето на идеен проект още сега, решиха на последното си заседание общинските съветници.

Водата ще бъде хваната при изравнител на ВЕЦ „Самораново“ и стига до резервоарите на Бобов дол.

С новия водопровод ще се осигурят около 80 л в секунда за Бобов дол и около 30-40 л. в секунда за няколкото села, които попадат по трасето.

Сега вода за Бобов дол се осигурява по два водопровода – единият е от Рила при Самораново, който е много амортизиран, другият – от язовир „Дяково“ , като се използва помпажен принцип.

Амортизираната ВиК мрежа създава ежедневни проблеми с питейната вода, авария има и днес и половината от кв. „Миньор“ е без вода, коментира градоначалникът Елза Величкова.

Източник: БНР

Подобни публикации

ПТП с автобус затруднява движението по бул. „Александър Малинов“ в София

Димитър

Обявяват 1770 свободни места в столичните детски градини

Димитър

В община Невестино чакат указания от РЗИ за Covid ваксинацията

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy