БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Нов директор на Агенцията по вписванията – Даниела Митева

В Агенцията по вписванията са установени нарушения. Някои от тях са нарастване на броя на необработените годишни финансови отчети, към момента достигат почти 1 милион. ЕК е започнала процедура за нарушение за неизпълнение за свързването на Търговския регистър към информационната система на бизнес регистрите, което е трябвало да стане преди 4 години. Това заяви служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов.

„Забавя се създаването на регистър за оповестяванията и пълномощниците. В резултат на тези и други констатации по мое предложение е освободен досегашният директор на Агенцията по вписванията и е назначена за нов директор Даниела Митева“, добави Стоилов.

Той съобщи още, че се извършват проверки на големите обществени поръчки, както и на затворите.

Извършвани са нецелесъобразни разходи, например одитът установява, че през миналата година Агенцията по вписванията сключва договор с „Информационно обслужване”, то определя цените и е изпълнител на договора, стойността е 1 млн. лева без ДДС.

При положение, че за подобна дейност в Министерството на правосъдието има изградена система за видеонаблюдение на три сгради на стойност от 100 000 лева без ДДС. Разликата е 10 пъти, подчерта Стоилов.

Източник: БНР

Подобни публикации

Депутатите обсъждаха близо час промени в дневния си ред

Димитър

Среща в Министерски съвет обсъжда развитието на българските общини

Димитър

3-ма обгазени в среднощен пожар в Коматево

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy