СВЯТ

Нов екип от 36 български пожарникари отива в Гърция

Дебати в гръцкия парламент за причините за унищожителните пожари това лято. Правителството прилага мерки в помощ на пострадалите.

В област Еврос борбата с огнената стихия продължава.

Нов екип от 36 български огнеборци ще отпътува утре за Гърция. Той ще смени първата група пожарникари, участвали в овладяването на огъня край Александруполис.

„Няма видимост, за да гасят по въздух в област Еврос“, каза говорителят на дирекция „Пожарна защита“. На терен днес участват в гасенето 600 пожарникари със 150 водоносни коли, но теренът е труден за достъп. Тази сутрин властите евакуираха жителите на две села в Еврос, като огънят достигна до къщите. Основният огнен фронт в област Еврос е на разстояние около 50 километра от град Орестиада.

Разпали се и голям пожар и до град Волос, област Магнесия. Там евакуират жителите от едно село. Гасят и по въздух със самолети и хеликоптери.

В три други райони на страната пожарите са овладени.

В парламента продължава обсъждането на причините за пожарите това лято в Гърция. Премиерът Мицотакис подчерта,че „всичко може да се възстанови, но не и загубата на човешки живот“ и с това обясни евакуацията на хора в близост до пожарите. От опозицията поискаха повече средства за силите на пожарната и полицията.

Източник: БНР

Подобни публикации

Адвокати на Асандж внасят жалба в съда срещу ЦРУ и Майк Помпейо

Димитър

Гърция не облекчава мерките въпреки положителния резултат от карантината

Димитър

Лудогорец привлече хърватин

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy