БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

Нов ремонт е необходим на ремонтирано наскоро хидротехническо съоръжение в Златна Панега

Ремонтираното преди 3 години хидротехническо съоръжение „Долното езеро“ в луковитското село Златна Панега е с нарушения на подпорната стена и е необходим нов ремонт. Това е установила проверката, извършена от комисия, назначена от областния управител Светослав Славчев, след получен сигнал от местна фирма.

Експертите са установили пукнатини между старата каменна стена и новоизградената бетонна част, откъдето филтрира водата.

Съоръжението е от изключителна важност, тъй като осигурява водоснабдяването на 30 хиляди семейства в региона, както и непрекъснатия технологичен процес на циментовия завод.

Изградено е през 1927 г., като е надграждано няколко пъти през годините.

През 2018 г. заради влошаване на състоянието му, довело до аварийна ситуация, е извършена рехабилитация на съоръжението със средства, осигурени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) с възложител областната администрация.

В договора ѝ с изпълнителя на строителните работи е записан гаранционен срок от осем години, в който той се задължава да отстрани за своя сметка скрити недостатъци и появили се впоследствие дефекти.

Източник: БНР

Подобни публикации

Трите ни тенисистки играят по едно и също време на Уимбълдън

Димитър

Над 30% са положителните Covid-проби и в неделя, 497 нови случая

Димитър

145 години от Освобождението на Варна

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy