БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

НОИ разкрива гореща телефонна линия за пенсионни консултации

Националният осигурителен институт разкрива от днес временна гореща телефонна линия за пенсионни консултации. На телефонен номер 02 926 11 11 и мобилен  0882 187 111 ще се предоставя информация за актуалните промени в пенсионното законодателство, правото на пенсия и възможностите за пенсиониране.

Допълнителната телефонна линия НОИ открива, за да отговори на многото въпроси след преизчисляването на пенсиите от 25 декември миналата година с по-високия коефициент за стаж. Справки с лични данни няма да се извършват.

На въпросите ще отговарят експерти по пенсионни въпроси.

Така се надгражда услугата, която се предоставя от контактния център на институцията на Единния телефонен номер 0700 14 802.

Обаждането на новите временни телефонни номера е по тарифи, съгласно индивидуалния план на лицето за разговор в съответната мрежа, а обаждането в контактния център от фиксирана мрежа е на цената на един градски разговор за цялата страна.

През миналата година позвъняванията в контактния център са били 192 хиляди. Най-много са били въпросите за болнични и майчинство – една трета.

Източник: БНР

Подобни публикации

Макрон нареди разследвания по случая „Пегас“

Димитър

Голям скок за Андреев в ранглистата, Димитров и Пиронкова запазват позиции

Димитър

Асоциацията на българската авиационна индустрия: Състоянието на гражданския авиосектор у нас е критично

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy