ЛЮБОПИТНО

Нощница за бременни  –  здрав и пълноценен сън, комфорт и самочувствие

В живота на всяка бременна жена настъпва моментът /обикновено в средата на бременността/, в който така любимата , красива и стилна нощница вече става неудобна, тясна. Женската фигура се променя, става по-чувствителна. Трябва й комфорт. Това е времето, когато бременната трябва да се замисли за закупуването на специален модел нощница за бременни.

Защо е необходима такава нощница? Защото ще осигури така нужния през този период на бъдещата майка здрав и пълноценен сън. Нощницата за бременни, ушита според всички необходими изисквания, е желателно да е от 100% натурална тъкан, за да обезпечи добра въздухопроницаемост. Всички съставящи елементи трябва да бъдат хипоалергенни – тъкан и оцветители. Да няма груби шевове и масивни детайли, които да пречат на комфорта на тялото по време на сън. Нощницата за бременни няма да сковава движенията на тялото и ще осигурява пространство около растящия корем. Всяка бременна жена трябва внимателно да изучи асортимента в магазините на нейното населено място или предложенията на интернет магазина, чиито услуги ще ползва.

Ако бъдещата майка е практична жена, тя ще си набави нощница за периода на бременност и кърмене. Или две в едно. Такива многофункционални модели съдържат различни елементи, улесняващи ежедневието . Вграден сутиен и специални щипки на презрамките, което да улесни кърменето на бебето след раждането. Може да има копчета по средата на гърдите, пак за улеснение на майката. Моделът може да е с подвижен корсаж с разрези по шевовете на нощницата – улеснение при кърмене. Или пък да са монтирани копчета или ципове отстрании, в горната част на нощницата.

Може бъдещата майка да си купи комплект от нощница и халат за бременни, които ще ползва и след раждането. Тази практичност пък ще икономиса бъдещи разходи.

За бременните жени е много важно да усещат комфорт и уют. Състоянието на майката се предава и на състоянието на детето. Ако мама се чувства добре, това влияе положително върху състоянието на бебето. Нощницата за бременни е част от осигуряването на този комфорт. Още повече, че съвременните модели се открояват с уникални кройки, в комбинация с внимателно подбрани материали и качествена изработка.

Определено може да се каже, че нощниците за бременни са отделна редица от дамските нощници, кардинално различаващи се по своите модели и дизайн. Но, както вече казахме, и при тях не липсват оригинални  и нестандартни решения, осигуряващи красива и стилна визия на бременната жена. Нещо, от което тя така се нуждае, при вида на нейното променящо се тяло. Някои жени ще предпочетат еластични или трикотажни модели, които няма да стягат растящия корем. Излишно е да се казва, че вталените или определено тесни за фигурата модели не са правилния избор за бременна жена.

Кой казва, че бременните жени трябва да спят в някакви безформени нощници с прави кройки, напомнящи болнична дреха? Дори и бременна, жената продължава да иска да е обичана, харесвана, стилна, красива. Да бъде уверена в своята привлекателност. И в такъв момент какво по-добро от комфортна, стилна и красива дреха за сън. Дреха, която ще съпътства жената през половината й бременност. Че и след това, ако е пригодена и за кърмене.

Подобни публикации

Как да подобрите кредитния си рейтинг: За потребители

Димитър

Колко полезен може да бъде домът за възрастни хора?

Димитър

Мъск желае да се поставят мозъчни импланти на хората още тази година

admin

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy