БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

НОЩ и МВР: Забраняваме излизането от домовете от декември! (затварят ни отново)

Случаите на Covid-19 рязко се увеличават и това налага обмислянето на драстични мерки!

Оставаме под ключ в домовете си от края на ноември или началото на декември месец, това съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Причината е втората вълна на Covid-19 и разрастването на пандемията по целия свят.

Ковид-19
За Коледа заключват държавата срещу Covid-19

Разбира се, всички решения ще бъдат обсъдени и взети от Националния оперативен щаб и премиера Бойко Борисов. Както знаем, ген. Мутафчийски, Ангел Кунчев и проф. Кантарджиев винаги са подкрепяли по-строгите мерки срещу коронавируса. Затова изобщо не е изключено да въведат карантината отново.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов заяви, че в момента има карантинирани служители на реда. Последните са били в чужбина, а има и такива, които са били в контакт с други заразени от Ковид-19.

Иванов допълни, че на изходите на областните градове се следи внимателно за преминаващи като се съблюдава те да имат основателни причини за преходите си, пише сайтът dailystandart.com.

Внимава се също дали гражданите спазват разпоредбите за носете на предпазни маски на закрито и дали навсякъде в магазините и обществените сгради има поставени дезинфектанти.

„Крайно време е хората да разберат, че само така можем да се спасим от пандемията и да не се докараме до положение, в което в болниците няма да има места за болните. Ако нарушенията обаче не спрат, около декември месец може да има и пълно затваряне по домовете“, предупреди главният секретар на МВР.

Той даде пример със страни като Франция, Испания и Италия, в които се въвеждат все по-строги мерки и ограничения срещу коронавируса.

Иванов заяви, че МВР все още няма да се включва с човешки ресурс и да се налага организирането на армията. Също така не са издавани заповеди за преустановяването на почивки и отпуски.

Думите на главния секретар със сигурност ще предизвикат смут сред населението, особено покрай коледните и новогодишни празници, когато хората са свикнали да пътуват и да се виждат с близките си.

Подобни публикации

Редовното заседание на парламента се провали след три неуспешни опита за кворум

Димитър

Слънчево, но студено

Димитър

Румен Радев: Целта на влизането в еврозоната е българите да живеят по-добре

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy