БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

НС не включи в дневния ред проект на решение за приоритетите на ПП при кабинет с техния мандат

С пожелание за крепко здраве и ползотворна работа от председателя на НС Вежди Рашидов започна първото за новия политически сезон заседание на парламента. Депутатите изслушаха прави българския химн. На химна на ЕС обаче представителите на „Възраждане“ седнаха.

Традиционните декларации за началото на сезона, които трябваше да започнат с най-голямата парламентарна група ГЕРБ, бяха изместени от актуалната тема за програмната декларация на „Продължаваме промяната“. Формацията е носител на втория мандат за съставяне на правителство.

Причината е, че в гласувания дневен ред не беше включено предложението на „Продължаваме промяната“ за проект на решение с приоритети на евентуален бъдещ кабинет с техния мандат.

Номинираният за премиер акад. Николай Денков призова народните представители от други парламентарни групи да си дадат сметка дали имат различни от предложените от тях приоритети.

Лидерът на Мустафа Карадайъ призоваваме да се сформира редовен кабинет с ясна програма, която да решава реалните проблеми на хората и да препотвърди евроатлантическата ориентация на страната.

Източник: БНР

Подобни публикации

Стартира полицейска операция срещу купуването на гласове

Димитър

МЗ: Наличието на антитела не е достатъчно за издаване на сертификат

Димитър

Здравното министерство опровергава за допълнителни Covid мерки в София

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy