БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

НС облекчава изискванията за кворум за гласуване на закони

Ръководството на парламента обяви, че връща практиката до 44-ото Народно събрание, отнасящо се до гласуване на законите и нужния кворум за това. Председателят на парламента Никола Минчев заяви, че практиката за даден законопроект да са гласували 121 народни представители не работи.

„От началото на Народното събрание сме запазили парламентарната практика от 46-ото Народно събрание по отношение на необходими гласове – при всяко гласуване да има 121 участващи, което не е нормативно закрепено, не се изисква задължително. Появиха се и проблеми с тази практика, която сме въвели, поради което ще се върнем към практиката, която е била прилагана до 44-ото Народно събрание, включително, а именно – за да бъде едно предложение прието, трябва да са гласували повече от половината от последно регистрираните или съобразно последната проверка на кворума“.

Източник: БНР

Подобни публикации

6278 са новите случаи на коронавирус, 22,4 на сто положителни тестове

Димитър

142 години от основаването на Висшето военноморско училище във Варна

Димитър

Смолян: Covid ваксинация искат 347 от около 2600 души, работещи в образованието

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy