БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

НС прекрати пълномощията на Виктория Василева от ИТН

Народното събрание прекрати пълномощията на депутата от „Има такъв народ“ Виктория Василева. Тя подаде оставка на 8 юли и освен заместник-председателското място в парламентарната група на „Има такъв народ“ напуска и Народното събрание. Парламентарните групи я изпратиха с аплодисменти.

Бившата вече депутатка, която беше част от последните три Народни събрания, заяви, че решението ѝ да напусне групата и парламента е взела сама, като намекна за разочарованието си от липсата на конструктивен политически разговор:

„Винаги съм се ръководила от убеждението си, че политика се прави с ум и със сърце, а не с лакти, зъби и нокти“.

Василева даде да се разбере, че това не е краят на политическата ѝ кариера.

Председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов ѝ благодари за съвместната работа и приветства решението ѝ да напусне освен групата, и Народното събрание: „Това, което прави тя, показа, че в парламентарната група хората са свободни и там няма някаква казарма, в която всеки, който мисли различно, бива разстрелван. Постъпва достойно, напускайки Народното събрание“.

Десислава Атанасова от ГЕРБ също изтъкна този факт „именно защото очевидно не желаете да злоупотребявате с доверието на своите избиратели“.

Колеги от различни парламентарни групи я изпратиха с добри думи. Кристиан Вигенин от БСП изтъкна: „Тя е от хората, които имаха и сърце, и разум“.

Йордан Цонев се върна назад във времето, като припомни, че е работил с нея още в 38-ото Народно събрание, където Виктория Василева е била най-младият народен представител в редиците на СДС и изказа удовлетворението на ДПС за работата им в последните три парламента: „Благодаря за конструктивната работа в тежки, напрегнати моменти“.

Христо Иванов от „Демократична България“ посочи от своя страна: „Минахме през огън и лед, но с нея винаги може да се разговаря с аргументи“.

Преди да напусне пленарната зала и парламента под аплодисментите на депутатите председателят на парламента Мирослав Иванов пожела на Виктория Василева: „Надявам се, че ще се видим отново и ще работим заедно“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Все още няма решение за „принудителен престой“ в Кодекса на труда

Димитър

Христо Иванов иска публичност за разпитите на Цацаров, Гешев, Борисов

Димитър

Борисов каза какви мерки следват след рекордния скок на заразени с К-19

admin

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy