ДОМ

Нуждаем ли се от смяна на щрангове

Свикнали сме да мислим, че щранговете в домашната ни водопроводна система са по принцип неразрушими. Освен ако няма някаква катастрофална повреда в самата къща, тръбите ще работят, докато къщата стои.

Това обаче за жалост не е така, те се износват и понякога цялостната смяна на вертикални щрангове е единственото решение, което ще предпази дома ни от течове, наводнения и други главоболия.

Нито един метал или материал, който е подложен на каквото и да е натоварване, няма да издържи вечно. Но тъй като повечето от тръбите в една къща са скрити от погледа, просто е лесно да не мислим за тях и следователно да не мислим за това, че те остаряват, корозират или се разпадат.

Ако обаче живеете в по-стара къща, може да имате щрангове, които са достигнали точката, в която трябва да бъдат заменени с нов материал. Това е работа, наречена смяна на вертикални щрангове и само професионални водопроводчици могат да се справят с нея.

Колко време траят щранговете в една къща?

В зависимост от материала, от който са изработени тръбите в дома ви, те могат да издържат от 30 до 100 години при правилна поддръжка.

Ако живеете в къща, построена през последните 20 години, тръбите ви вероятно са в добра форма – особено ако организирате редовна професионална поддръжка и най-вероятно няма да ви се налага смяна на вертикални щрангове или хоризонтални такива.

Въпреки това състояние, наречено питинг корозия, все още може да засегне новите медни тръби, затова се уверете, че никога не пренебрегвате признаците, че имате течове. Ако има теч не се колебайте и се свържете с професионалисти , те ще открият от къде идва проблема и ще се заемат с подмяната на тръбите, за да го решат.

Подобни публикации

Как да инсталираме термостат в банята

Димитър

Дървена дограма – предимства и недостатъци

Димитър

Арка от гипсокартон

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy