БЪЛГАРИЯ

Обвинения за шестима, в чиито домове са открити над 1 милион лева в чували

Окръжната прокуратура Сливен повдигна обвинения на шестима души, заподозрени, че са се занимавали с контрабанда, в чиито домове при обиск са открити над 1 милион лева в чували.

От шестимата задържани по случая четирима се очаква да бъдат оставени за постоянно в ареста.

По случая са разпитани 16 души.

Сред  задържаните е смятаният за лидер на групата Симеон, с прякор Селим, на 54 години. От негов адрес и офис са иззети голяма сума пари и ценности.

Още пари са открити в домовете на други лица и у дъщерите му, като общо намерените парични суми и ценности са на стойност около два милиона лева, които са обект на разследване.

Групата е наблюдавана от близо година, каза окръжният прокурор Веселин Гангалов. „Обменяме информация и с партньорски служби“, допълни прокурорът.

Парите са внасяни в България чрез така наречените мулета, през летищата, но това е било според законовите норми. Работата по случая продължава.

Случаят е във връзка с разкрития вчера контрабанден канал за продажба на цигари в Англия. Цигарите са продавани в Лондон, където са арестувани 9 души.

Работи се по версията за източване на британската социална система от хората, които са ползвани за контрабандата на цигари и стоки.

Източник: БНР

Подобни публикации

Стрелба във вход на блок в София

Димитър

11 пункта за ваксинация в София през почивните дни

Димитър

Мощите на св. Стилиан Пафлагонийски ще бъдат внесени в параклиса на центъра за деца с онкологични заболявания

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy