ВАЖНИ СВЯТ

Облекчаване на противоепидемичните мерки за ваксинирани в Гърция

Северна Гърция с висок брой на заразени с коронавирус поради нисък процент на поставени ваксини. Гръцкото правителство е готово да обяви днес „връщане към нормален ритъм на живот“ само за ваксинирани.

Кметът на град Серес настоява да се въведат строги ограничителни мерки в района поради покачване броя на заразените с коронавирус.

Причината, според местните власти е, че идват всяка вечер жители от съседните области, където има вечерен час и посещават без да се спазват мерките нощните заведения в Серес.

В Серес, Драма, Кавала и Ксанти са ваксинирани по-малко от половината население, подчертават лекарите и приканват за спешна имунизация дори на децата.

За да стимулира и повлияе на хората да се решат за имунизация, днес се очаква министърът на здравеопазването да въведе свободно движение и достъп до обществени места на ваксинираните, дори и в районите, които са под карантина.

Полицията в Гърция извършва масирани проверки в цялата страна за спазване на мерките и глобява с 300 евро дори за неправилно поставена маска.

Не стихват и протестите срещу задължителното ваксиниране.

Източник: БНР

Подобни публикации

Поредни разкрития за експлоатация на работници в кланици на Острова и в ЕС

Димитър

3568 са новите случаи на коронавирус у нас

Димитър

Над 120 хиляди души в Грузия участваха в „Марш за Европа“

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy