БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Обсъждат освобождаването на Никола Минчев, гласуват.

Депутатите обсъждат днес освобождаването на парламентарния си шеф Никола Минчев.
В сряда между него и опозицията избухна скандал в пленарната зала. Това се случи по време на изслушването на външния министър в оставка Теодора Генчовска, инициирано от ИТН, заради проблемите в държавната политика спрямо Северна Македония.

120 депутати внесоха проект за решение за оставката на Никола Минчев

Опозицията настояваше изслушването да се проведе при закрити врата, тъй като първият ни дипломат се канеше да представи класифицирана информация пред депутатите. Управляващите обаче отказаха. Това даде основание на противниците им да твърдят, че прикриват „националното предателство“ на премиера Кирил Петков.

През цялото време Минчев упорито отблъсваше непрекъснатите искания на опозицията да закрие заседанието за медиите и публиката. Завихри се дълга разправия, кулминацията на която беше заканата на ИТН да поиска оставката на председателя на Народното събрание.

Хората на Слави Трифонов изпълниха заплахата си и малко по-късно обявиха, че инициират подписка. За такова искане е необходима подкрепата на поне една трета от депутатите, т.е. 80 човека. А парламентаристите от ИТН, след разцеплението си, са едва 20 души.

Към тях обаче се присъединиха още 100 от ГЕРБ-СДС, ДПС и „Възраждане“. Така те застанаха зад искането за предсрочно освобождаване от поста на Никола Минчев като председател на Народното събрание.

Съгласно правилника на НС, предложението се поставя на гласуване на първото заседание след деня на постъпването му, т.е. днес.

Гледаме дебатите в пленарната зала по поисканата оставка!

Източник: БНР

Подобни публикации

Нов ваксинационен пункт в метрото от днес

Димитър

Работещите в Комисията за защита на потребителите стачкуваха предупредително

Димитър

Във втория ден от „горещниците“ почитаме Света Юлия

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy