БЪЛГАРИЯ

Обсъжда се учредяване на общинско дружество „Сливен индустриален парк“

Общинският съвет на Сливен се очаква да разгледа днес внесеното като извънредна точка предложение от кмета Стефан Радев за създаване на еднолично дружество „Сливен индустриален парк“ ЕООД.

Очаква се съветниците да гласуват 40 хиляди лева от общинския бюджет да бъдат дарени за пострадалите в Турция, както и още 100 хиляди към бюджета за 50% финансиране на сдруженията на етажната собственост за енергийно и техническо обследване.

Нуждата от създаването на еднолично дружество „Сливен индустриален парк“ председателят на Общинския съвет Димитър Митев аргументира със законово изискване за развиване на дейността.

„Ние ще приемем учредителния акт на сдружението, ще бъде определен срокът му на дейност, размер на капитала, предметът му на дейност. Седалището ще бъде в Сливен бул. „Цар Освободител“ 1.

Общинската помощ от 40 хиляди лева за пострадалите в Турция е в отговор на постъпило писмо от Мрежата на балканските градове В40, в която членува от миналата година и Сливен.

„Така, че това е малкият жест, който можем ние да направим като община за пострадалите в Турция.“

Паричната помощ ще бъде преведена по сметките на БЧК.

По молба на училището в село Городни, Украйна, в което учат български деца, Общинският съвет се очаква да отпусне и 9 хиляди лева за закупуването на електрогенератор и доставянето му на място.

Общо 39 точки са включени в дневния ред и две допълнителни.

Източник: БНР

Подобни публикации

Пожарникари гасиха възобновени огнища край Слънчев бряг

Димитър

3122 са новите случаи на коронавирус

Димитър

Парламентът решава за получаване на гражданство срещу краткотрайни инвестиции

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy