ВАЖНИ СВЯТ

Ограничения за пътуванията по света заради новите Covid щамове

На фона на опасенията заради новите щамове на Covid-19, навсякъде по света са наложени нови ограничения за пътувания, което ще доведе до допълнителни трудности за авиокомпаниите, хотелите, ресторантите и туристическите дестинации.

Нараства рискът предстоящият летен туристически сезон да бъде провален, предупреди Джак Алън-Рейнолдс от водещата компания за икономически изследвания „Кепитъл икономикс“.

Подобен развой ще нанесе огромни щети на гръцката икономика и ще забави значително възстановяването в Испания и Португалия, както и във всички останали държави, чиято икономика зависи в голяма степен от туризма .

Американските колежи отмениха пролетната ваканция в опит да попречат на студентите да пътуват. Президентът Джо Байдън върна ограниченията за пристигащите от над 24 европейски страни, Южна Африка и Бразилия, а от напускащите САЩ американци се изисква отрицателен тест, преди да се върнат.

Източник: БНР

Подобни публикации

Правителството одобри Национален план за готовност при пандемия

Димитър

Фейгин се класира за волната програма

Димитър

Великобритания може да издаде повече временни визи заради недостига на шофьори

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy