ВАЖНИ СВЯТ

Ограничения за пътуванията по света заради новите Covid щамове

На фона на опасенията заради новите щамове на Covid-19, навсякъде по света са наложени нови ограничения за пътувания, което ще доведе до допълнителни трудности за авиокомпаниите, хотелите, ресторантите и туристическите дестинации.

Нараства рискът предстоящият летен туристически сезон да бъде провален, предупреди Джак Алън-Рейнолдс от водещата компания за икономически изследвания „Кепитъл икономикс“.

Подобен развой ще нанесе огромни щети на гръцката икономика и ще забави значително възстановяването в Испания и Португалия, както и във всички останали държави, чиято икономика зависи в голяма степен от туризма .

Американските колежи отмениха пролетната ваканция в опит да попречат на студентите да пътуват. Президентът Джо Байдън върна ограниченията за пристигащите от над 24 европейски страни, Южна Африка и Бразилия, а от напускащите САЩ американци се изисква отрицателен тест, преди да се върнат.

Източник: БНР

Подобни публикации

Ивайло Иванов: Ще се порадвам на медала, но не успях да спечеля златния и да чуя българския химн

Димитър

Пуснаха билетите за финала на Купата на България

Димитър

Тръмп обяви кога ще напусне Белия дом

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy