БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Около 10% от населението в Силистренско е ваксинирано

Над 16 000 са вече имунизираните срещу Covid-19 в Силистренско, като при половината от тях процесът е завършен с втора доза.

153 души са имунизирани от мобилни екипи, включително и петима трудно подвижни на място в дома им, съобщи д-р Теодора Начева, директор на РЗИ – Силистра.

През уикенда бе организиран мобилен кабинет в Дунавската градина в Силистра за поставяне на ваксини от екип на силистренската болница. Дадена бе възможност на силистренци, които са заети в делничните дни, да съчетаят разходката с имунизация.

Ваксинирани са били 12 човека – трима с „Янсен“ и 9 с „Пфайзер“, като сред тях и за първи път дванайсетгодишно дете. Освен него има ваксинирани още пет непълнолетни – шестнадесетгодишни.

Около 10% от населението в региона е ваксинирано, като това в никакъв случай не може да говори за придобиване на колективен имунитет, сподели д-р Теодора Начева, директор на РЗИ – Силистра.

„Топлото време позволява на хората по-малко да пребивават в затворени пространства и позволява затворените пространства да са отворени по-често. Не бива да се смята, че ако имаме малко случаи, значи вече всичко отмина и следва да се отпуснат мерките. Напротив – тези мерки е добре да останат като една постоянна грижа на хората“, добави тя.

По-голяма е активността в населените места, където работят временни имунизационни пунктове, разкрити към здравната инспекция, градската поликлиника и болниците в Силистра, Дулово и Тутракан, съобщи още д-р Начева.

Източник: БНР

Подобни публикации

Правителството на Кирил Петков подава оставка

Димитър

35 мигранти от Афганистан са заловени на АМ „Тракия“ на входа на София

Димитър

Министър Калин Стоянов и и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов са на посещение в Турция

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy